Torsten Schack Pedersen

Medlem af Folketinget og Venstres Erhvervsordfører

Min mening

"I en valgkamp er der én ting, jeg skal sælge: mig selv og mine politiske budskaber. derfor er det min demokratiske pligt at oplyse danskerne om det samfund og den politik, jeg mener, er den bedste for Danmark."

- TORSTEN SCHACK PEDERSEN, ALTINGET 31. AUGUST 2018. 


Nytårstalen 2018

Hvis H. M. Dronningen kan gøre det, kan jeg også: Her er min nytårstale 2018. 

Jeg ser tilbage på det politiske år og ser frem mod 2019, der med sikkerhed indeholder et folketingsvalg. Rigtig godt nytår! 

kviklånsmarkedet skal reguleres med gennemsigtighed og oplysning

Korte forbrugslån er bedre kendt som kviklån. Ofte bliver kviklån forbundet med stor gæld, uoverskuelige renter og Luksusfælden. Vi ser også, at private låner penge ud til andre private igennem facebookgrupper - det, mener jeg, er farligt. Defor vil jeg gerne have mere gennemsigtighed på markedet, så forbrugeren får mulighed for at træffe sin beslutning på et ordentligt grundlag.


Vækst og velfærd kommer ikke af sig selv

Jeg kæmper for et samfund, hvor alle danskere har lige muligheder. Hvor ingens fremtid afhænger af tykkelsen på tegnebogen. Derfor mener jeg ikke, vi skal lave besnærende skatteregler - investeringerne rykker jo bare til udlandet, og det gavner da slet ingen. 


Farvel og tak 

I denne uge har Højesteret sagt det sidste farvel til to kriminelle udlændinge. Jeg er glad for, at vores stramninger i lovgivningen virker efter hensigten. I Danmark overholder man loven, ellers bor man her ikke. 


Vi sætter rekord på rekord

Siden Venstre satte sig for bordenden i 2015 er dansk økonomi tordnet frem. Derfor ser vi lige nu et historik lavt antal personer på offentlig forsørgelse. Vi har holdt vores valgløfte, og derfor kan vi godt tillade os at sige, at det går godt i Danmark!


Tillidsdanmark er udfordret 

Jeg vil ikke være vidne til flere helt obskure sager, hvor pengene fosser ud af statskassen eller bliver vasket hvide i en danske banker. Svindel udfordrer det danske tillidssamfund - og det skal stoppes.


DEr mangler (stadig) svar

I VLAK-regeringen fremlægger vi jævnligt ambitiøse udspil, men Socialdemokratiet mangler finansiering på flere forslag. Under Folketingets åbningsdebat 2018 spurgte jeg Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen om, hvordan hun ville finansiere mange af de mål og visioner, man kan læse i deres 2025-plan. Jeg mangler stadig et klart svar.